Mainos
Mainos

EU-raportti: Käyttörikos tiukentanut Suomen huumelinjaa

Suomessa käyttöön otettu huumausaineiden käyttörikos on tänään julkistetun Euroopan unionin huumeraportin mukaan enemmänkin lainsäädännön kiristämistä kuin huumeiden käyttäjien aseman parantamista. Monissa Euroopan maissa rangaistuksia kannabiksen käytöstä tai hallussapidosta on raportin mukaan lievennetty.

Kannabis on kuitenkin edelleen yleisimmin pidätyksiin johtanut laiton huume Euroopassa. Huumeiden sekakäyttö sekä uudet aineyhdistelmät ekstaasina myydyissä tableteissa aiheuttavat yhä enemmän ennakoimattomia terveysvaaroja. Raportin mukaan nuorten sekakäyttö on yleisimmin alkoholin hallitsemaa viihdekäyttöä esimerkiksi yökerhoissa.

EU-maissa ilmoitetaan 7000-8000 huumekuolemaa joka vuosi. Huumeiden lääkehoitoa on arvioitu laajalti ympäri Eurooppaa ja yleensä hoito on osoittautunut tehokkaaksi ja vähentänyt laittomien huumeiden käyttöä, riskikäyttäytymistä ja rikoksia.

Lääkkeettömän hoidon aloittaneista 30-50 prosenttia käy hoidon läpi kokonaisuudessaan onnistuneesti. Hoidon tulos näyttää olevan suoraan riippuvainen hoidon kestosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot