Mainos
Mainos

EU-rekisterikilvet Suomeen ensi vuonna

Suomi siirtyy kansallisuustunnuksella varustettuihin EU-rekisterikilpiin vuoden 2001 aikana. Liikenneministeriön mukaan EU:n tähtikuviolla ja kansallisuustunnuksella varustetut rekisterikilvet eivät kuitenkaan tule pakollisiksi ja vanhanmalliset rekisterikilvet saisi pyydettäessä.

Ensi vuonna EU-kilvet asennetaan uusiin autoihin, moottoripyöriin ja perävaunuihin. Lisäksi EU-kilvet saisi hakemuksesta jo rekisterissä oleviin ajoneuvoihin. Valtioneuvosto antaa EU-kilvistä asetuksen todennäköisesti loppukeväällä. EU-kilvet ilmestyvät ajoneuvoihin käytännössä noin vuosi asetuksen antamisen jälkeen.

EU-kilven vasemmassa laidassa on 12 tähteä ja niiden alla rekisteröintivaltion tunnus. Jos ajoneuvossa on EU-kilvet, se ei tarvitse erillistä kansallistunnusta liikkuessaan Euroopan unionin sisällä. Unionin ulkopuolella erillinen kansallisuustarra kuitenkin vaaditaan myös jatkossa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme