Mainos
Mainos

EU sallii mäntytervan käytön jatkumisen

Päätöksen myötä Suomen vuonna 2006 hankkima poikkeuslupa raukeaa.

Mäntytervan käyttö puunsuojauksessa saa jatkua EU:n uuden kemikaalilainsäädännön valvonnassa.

EU:n viranomaiset ja jäsenmaat päättivät kaksi viikkoa sitten, ettei mäntytervaa pidetä enää niin sanottuna biosididirektiivin piiriin kuuluvana puunsuoja-aineena.

Jatkossa mäntyterva kuuluu EU:n uuden kemikaalilainsäädännön piiriin. Suomen ympäristökeskuksen ylitarkastajan Heikki Salosen mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki kemikaalit on merkittävä, pakattava ja luokiteltava asianmukaisesti.

- Lisäksi työpaikoilla on tietyt velvoitteet, joita tulee noudattaa aina kun käsitellään kemikaaleja. Tämä koskettaa myös mäntytervaa, Salonen sanoo.

Päätöksen myötä Suomen vuonna 2006 hankkima poikkeuslupa raukeaa. Poikkeusluvalla mäntytervaa sai käyttää kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden suojaamiseen.

Mäntytervan suoja perustuu sen muodostamaan kalvoon. Terva heikentää puuta pilaavien sienten kasvuolosuhteita sekä estää veden imeytymisen puuhun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme