Mainos
Mainos

EU-takaukset jakoivat riitaisat puheenjohtajat

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ottivat yhteen MTV3:n Suuressa vaalikeskustelussa Suomen takauksien kasvattamisesta euroalueen väliaikaisessa vakausrahastossa.

Urpilainen sanoi jälleen kerran, ettei SDP hyväksy takausten kasvattamista, jos väliaikaiseen rahastoon ei saada sijoittajavastuuta.

- Tämä on ollut SDP:n johdonmukainen linja koko ajan. SDP olisi hallituksessa toiminut toisin, tässä on kysymys ahneuden kriisistä, Urpilainen sanoi.

Päätös takausten kasvattamisesta jouduttaneen tekemään vielä ennen juhannusta. Kiviniemen mukaan pakettiin ei voi leipoa suoraa sijoittajavastuuta.

- Toiveesi on epärealistinen ja näin tärkeässä asiassa tuo on fundamentalistinen kanta, Kiviniemi napautti Urpilaiselle.

Tenttiin osallistuneista puheenjohtajista Jyrki Katainen, Mari Kiviniemi, Stefan Wallin ja Anni Sinnemäki olisivat valmiita hyväksymään Suomen takausten kasvattamisen euroalueen vakausrahastossa, vaikkei siihen sijoittajavastuita kuuluisi.

Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Päivi Räsänen ja Timo Soini vastustavat takausten kasvattamista tässä tapauksessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme