Mainos
Mainos

EU-tuomioistuin hyväksyy vuokratyön rajoittamisen

EU-tuomioistuimen mukaan vuokratyön rajoittaminen työehtosopimuksessa on hyväksyttävää. Päätös liittyy Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) nostamaan kanteeseen.

Kiista koskee Shellin tytäryhtiön Shell Aviation Finlandin vuokratyövoiman käyttöä. AKT:n mukaan yhtiö oli käyttänyt vuokratyöntekijöitä pitkäaikaisesti ja rikkoi näin yleissitovaa työehtosopimusta.

EU-tuomioistuin pitää hyväksyttävänä työehtosopimukseen kirjattua kieltoa, jonka mukaan vuokratyövoimaa ei voi käyttää pysyväisluonteisesti vakituisen henkilökunnan rinnalla.

Päätöksen mukaan kyseinen rajaus ei ole EU:n vuokratyödirektiivin vastainen. EU-tuomioistuin tulkitsi ensimmäistä kertaa direktiivin sisältöä.

AKT:n solmima säiliöauto- ja öljytuotealan työehtosopimus rajaa vuokratyövoiman käytön muun muassa työhuippujen tasaamiseen. Vastaava rajaus on monissa muissakin SAK:n liittojen työehtosopimuksissa. Se perustuu SAK:n ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n väliseen yleissopimukseen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme