Mainos
Mainos

EU-turvajärjestelyt suomalaisittain ennätyslaajat

Puheenjohtajuuskauden kokousten turvajärjestelyihin kuluu arviolta jopa 10 miljoonaa euroa. Kauden aikana järjestetään toistasataa virallista kokousta.

EU-puheenjohtajuuskauden turvajärjestelyt ovat kautta aikain laajimmat Suomessa.

Vuoteen 1999 verrattuna järjestelyjen kustannukset ovat moninkertaiset. Myös kokousten ja vieraiden määrä on suurempi kuin Suomen edellisellä puheenjohtajuuskaudella vajaat seitsemän vuotta sitten.

Puheenjohtajuuskauden aikana järjestetään toistasataa virallista kokousta, joista 25 lähinnä ministeritason kokousta sisäministeriö on turvaluokitellut.

Suurimmat riskit sisältäviä kokouksia on kourallinen. Niistä mittavin on Euroopan ja Aasian maiden Asem-kokous, joka kokoaa nelisen tuhatta vierasta Helsinkiin syyskuussa. Poliiseja tarvitaan yksistään sinne sisäministeriön poliisiylitarkastajan Martti Kunnasvuoren mukaan 2000-3000.

Kunnasvuori arvioi, että turvajärjestelyihin tarvitaan yhteensä jopa 10 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä budjetissa on jo varattu kaksi miljoonaa, minkä lisäksi hallitus on esittänyt 6,5 miljoonan euron lisärahaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme