Mainos
Mainos

EU-työvoiman tulolle Suomeen esitetään kahden vuoden siirtymäaikaa

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta esittää uusista EU-maista tulevalle työvoimalle kahden vuoden siirtymäaikaa.

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on valmis hyväksymään hallituksen esityksen kahden vuoden siirtymäajasta, jonka aikana voidaan rajoittaa työntekijöiden pääsyä uusista EU-maista Suomen työmarkkinoille. Valiokunnan päätös syntyi pitkällisen harkinnan tuloksena.

Siirtymäaika voi suomalaisen työvoiman suojelun sijasta ohjata tänne tulevia ulkomaalaisia reppufirmojen vuokratyövoimaksi, joiden työehtoja on vaikeampi valvoa. Tämän vuoksi valiokunta vaatii keskiviikkona valmistuneessa mietinnössään, että hallituksen on seurattava tarkoin vappuna alkavan siirtymäajan vaikutuksia työllisyystilanteeseen ja työvoiman käyttöön. Jos on tarpeen, eduskunnalle on tuotava pikaisesti esitys siirtymäkauden lyhentämisestä tai lain soveltamisalan supistamisesta.

Pääministeri Matti Vanhanen toivoi viime viikolla, että työvoiman vapaan liikkuvuuden siirtymäaikaa lyhennettäisiin hallituksen esittämästä kahdesta vuodesta. Vanhasen näkemys sai tukea vain työnantajapuolelta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme