Mainos
Mainos

EU-vaalikampanjointi pyörähti käyntiin

Puolueet vakuuttivat, että eurovaaleihin satsataan täysillä. Ongelmana on saada äänestäjät kiinnostumaan.

Kysymys komission puheenjohtajasta nousi jälleen esiin, kun kahdeksan puoluetta kokoontui tänään ensimmäiseen EU-vaalipaneeliin Helsingissä. Ehdokkaat myös vakuuttelivat vaalien olevan tärkeät puolueille. Kaikki kuitenkin tunnustivat, että EU:sta on vaikea tehdä äänestäjille kiinnostavaa. Suomen kampanja-avausta oli kutsuttu vauhdittamaan EU-parlamentin nykyinen puhemies, irlantilainen Pat Cox.

Kampanjan avauspotkun antanut puhemies Cox moitti suomalaisia viime eurovaalien matalasta äänestyprosentista, ja antoi ehdokkaille hyvän neuvon.

- Pyydän että puhuisitte ihmisille puhekielellä tavallisista asioista, ettekä käyttäisi kapulakieltä puhuaksenne abstrakteista asioista, Cox sanoi.

Vaaliteemat liikkuivat laajalla alueella. Turvallisuus, työllisyys, pienten maiden asema ja päätöksenteon avoimuus.

Myös kysymys komission tulevasta puheenjohtajasta nostettiin jälleen pöydälle. Paavo Lipposen lisäksi pelissä on vilahdellut myös puhemies Coxin oma nimi, eikä tämä siksi halunnutkaan ottaa kantaa suoraan henkilöön.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.04.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot