Mainos
Mainos

EU-vaalikampanjointi pyörähti käyntiin

Puolueet vakuuttivat, että eurovaaleihin satsataan täysillä. Ongelmana on saada äänestäjät kiinnostumaan.

Kysymys komission puheenjohtajasta nousi jälleen esiin, kun kahdeksan puoluetta kokoontui tänään ensimmäiseen EU-vaalipaneeliin Helsingissä. Ehdokkaat myös vakuuttelivat vaalien olevan tärkeät puolueille. Kaikki kuitenkin tunnustivat, että EU:sta on vaikea tehdä äänestäjille kiinnostavaa. Suomen kampanja-avausta oli kutsuttu vauhdittamaan EU-parlamentin nykyinen puhemies, irlantilainen Pat Cox.

Kampanjan avauspotkun antanut puhemies Cox moitti suomalaisia viime eurovaalien matalasta äänestyprosentista, ja antoi ehdokkaille hyvän neuvon.

- Pyydän että puhuisitte ihmisille puhekielellä tavallisista asioista, ettekä käyttäisi kapulakieltä puhuaksenne abstrakteista asioista, Cox sanoi.

Vaaliteemat liikkuivat laajalla alueella. Turvallisuus, työllisyys, pienten maiden asema ja päätöksenteon avoimuus.

Myös kysymys komission tulevasta puheenjohtajasta nostettiin jälleen pöydälle. Paavo Lipposen lisäksi pelissä on vilahdellut myös puhemies Coxin oma nimi, eikä tämä siksi halunnutkaan ottaa kantaa suoraan henkilöön.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.04.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme