Mainos
Mainos

EU yhtenäistämässä terrorismin vastaista taistelua

EU-maat tehostavat keskinäistä yhteistyötään terrorismin vastaisessa taistelussa. Tänään, päivää ennen EU:n ylimääräistä huippukokousta, Brysselissä ovat koolla EU:n sisä- ja oikeusministerit.

Tampereella sovittiin jo kaksi vuotta sitten periaatteista taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan. Yhdysvaltain tapahtumat ovat nyt panneet vauhtia asian käsittelyyn. Brysselissä koolla olevat EU-maiden sisä- ja oikeusministerit saavat eteensä komission lakiehdotukset, joilla on tarkoitus harmonisoida eri maiden lakeja ja tehostaa EU-maiden yhteistyötä.

Kaiken pohjaksi komissio esittää määritelmän siitä, mitä terrorismi on, sillä tähän saakka vain kuuden EU-maan lainsäädäntö on ylipäätään sisältänyt terrorismi-käsitteen. Esimerkiksi Suomen lainsäädäntö ei termiä tunne.

Lisäksi komissio esittelee lakitekstin, joka tekee mahdolliseksi terroristien nopean luovuttamisen EU-maasta toiseen nykyisen raskaan ja aikaa vievän menetelmän tilalle.

EU:n nykyinen puheenjohtajamaa Belgia puolestaan aikoo tänään tähdentää muille jäsenmaille sitä, kuinka tärkeää on välittää nykyistä paremmin tietoja Haagissa sijaitsevalle Europolille. Belgian pyynnöstä Europol on perustanut kriisiryhmän uusien terrori-iskujen ennakoimiseksi Yhdysvaltain attentaattien jälkeen. Ministerien on määrä keskustella tänään myös siitä, miten saatuja tietoja voidaan välittää edelleen Yhdysvalloille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot