Mainos
Mainos

Eukonkannon MM-kisat kiinnostavat ulkomailla

Sonkajärvellä Pohjois-Savossa järjestettävä eukonkannon MM-mittelö on ollut tänä vuonna kansainvälisempi kuin koskaan aikaisemmin. Kisojen kärkikuusikko koostui viiden maan kansalaisista.

Eukonkanto oli saanut liikkeelle myös ulkomaalaista mediaa. Uutistoimisto Reutersin Helsingin-toimistossa työskentelevä Attila Cser toteaa, että tällaisista tapahtumista on tarpeen kertoa.

- Ihmiset ovat kiinnostuneita hauskoista asioista ja tarvitsevat niitä. Pitää kertoa myös muita kuin ikäviä uutisia, Cser sanoo.

Hänen mukaan eukonkannon MM-kilpailut välittävät kuvaa suomalaisesta kulttuurista. Kisojen tunnelmaa toimittaja luonnehtii intensiiviseksi.

- Ihmiset, jotka ovat täällä mukana, laittavat koko sydämensä tähän tapahtumaan.

Eukonkannon voiton perinteisessä sarjassa veivät virolaiset Alar Voogla ja Kristi Viltrop (Kuva: Lehtikuva)

Eukonkannon MM-kilpailuissa yhdistyy Cserin mukaan onnistuneesti hauskanpito ja urheilu.

Kilpailuun osallistui 48 paria, joista yli puolet oli ulkomaalaisia. Osallistujia saapui 14 eri maasta. Kaukaisimmat eukonkantajat tulivat Australiasta, Keniasta ja Yhdysvalloista.

Voiton perinteisessä sarjassa veivät virolaiset Alar Voogla ja Kristi Viltrop. Myös maratonin voitto meni Viroon, Priit ja Karina Kongille. Sprinttikisan nopeimmat olivat Joni Juntunen ja Jaana Haavikko. Joukkuekilpailussa ensimmäisenä maaliin saapui virolainen Söbrad-joukkue.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 05.07.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme