Mainos
Mainos

Euroalueen kriisi kuumensi tunnelmat vaalistartissa

Keskustelu euroalueen vakuuksien kasvattamisesta kuumensi tunteet torstai-iltana Ylen vaalistartti -keskustelussa Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) joutui vielä kerran ahtaalle, kun oppositiosta ihmeteltiin, miten erilaista tarinaa Kiviniemi on viime perjantain euromaiden päätöksistä kertonut kuin kansainväliset mediat ja jopa muut suomalaislähteet.

Kiviniemeltä kysyttiin myös vahvistusta MTV3:n tietoon, jonka mukaan Suomi on pyytänyt kabineteissa lykkäystä päätökseen vakuuksien kasvattamisesta yli eduskuntavaalien. Kiviniemi väisti kysymystä sinnikkäästi.

- Haemme kokonaisratkaisua, ja olisi hyvä, että todella päätetään vasta vaalien jälkeen, koska jokainen eduskuntapuolue voisi nyt sanoa sen oman kantansa, Kiviniemi pallotteli.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen puolestaan ahdisti nurkkaan SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista. Hän tivasi vastausta siihen, olisiko SDP valmis kaatamaan väliaikaisen vakausrahaston vakuuksien kasvattamisen sillä perusteella, että sijoittajien ja pankkien vastuita ei vielä oltaisi kasvattamassa.

Suoraa vastausta ei kuultu, mutta Urpilainen korosti sijoittajien ja pankkien vastuun tärkeyttä SDP:lle.

Soinille irvailtiin hedelmävitseistä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vakuutti, että hänen puolueensa kanta ei vaihdu vaalien jälkeenkään: perussuomalaiset ei voi olla hallituksessa, joka kasvattaisi vakuuksia. Soinin uskottavuutta näytti kuitenkin jo nakertavan moneen kertaan kuultujen sloganeiden toistelu.

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki irvaili letkautuksista Soinille hämmästelemällä, "miksi tässä pitää alkaa omenoille ja meloneilla lippalakkeja sovitella". Kokoomuksen Katainen puolestaan antoi ymmärtää, että Soinin vitsailulla ei ongelmia ratkaista.

- Eivät nämä ongelmat ratkea naureskelemalla lippalakeille tai zorbaksille. Tämä on vastuullisten ihmisten hommaa, vastuunkanto ei ole aina hauskaa, mutta se on ammatinvalintakysymys, Katainen sanoi.

Hän ihmetteli myös, mistä Timo Soini saa viisauden vastustaa kaikkien suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden näkemystä, jonka mukaan euroalueen vakaus edellyttää nyt tehdyn kaltaisia järjestelyjä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme