Mainos
Mainos

Euroedustajat huolissaan venäläissijoittajan poliittisista yhteyksistä

MTV:n 45 minuuttia -ohjelmantoissapäivänä paljastama yhteys Suomesta maata hankkivan venäläisen sijoittajan ja Venäjän poliittisen johdon välillä on huomattu myös Euroopan parlamentissa.

Suomalaisten europarlamentaarikkojen mielestä maakauppojen motiivit ja rahan alkuperä tulisi selvittää huomattavasti tämän hetkistä tarkemmin.

- Nyt täytyisi ottaa aikalisä, nyt mennään vain rahan perässä. Pitäisi miettiä mitkä ovat todelliset arvot ja mikä on maan todellinen arvo, sanoo euroedustaja Hannu Takkula (kesk. ALDE). - Saarijärven tapauksen kohdalla olen sitä mieltä, että pitäisi pysäyttää tämä prosessi. Ei tämän tyyppistä investointia pitäisi sinne lainkaan sallia, Takkula jatkaa.

- Mielestäni täytyisi vakaasti harkita keinoja niiden maa-alueiden koon rajoittamiseksi, joita hankitaan. Myös näitä ketjuttamisia (pitäisi harkita), kun hankitaan useammassa erässä maa-alueita ja saatetaan näin saattaa hyvinkin suureksi omistukset joillakin alueilla, sanoo euroedustaja Sirpa Pietikäinen (kok. EPP/ED).

- Meillä on sekä unionin kautta että kansainvälisesti velvollisuus toimia rahanpesua ja vastaan yhdessä Venäjän viranomaisten kanssa.

Sosiaalidemokraattien mandaatilla europarlamentissa istuvan Reino Paasilinnan (sdp. PES) mukaan maanoston poliittista merkitystä ei pitäisi liioitella. Paasilinna toppuuttelee venäläissijoittajista syntynyttä huolta vetoamalla historian läksyihin.

- Niin kauan, kun venäläinen isoja pääomiaan käyttää Suomen syrjäseutujen metsien ostoon, niin se ei ole kuoleman vaaraksi.Me olemme paljon vaarallisempiakin aikoja nähneet venäläisten kanssa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme