Mainos
Mainos

Euroedustajat vaihtuvat tiuhaan

Europarlamentaarikot vaihtuvat tiuhaan kauden aikana. Keskisuomalaisen mukaan noin joka seitsemäs edustaja on lähtenyt parlamentista kesken kauden.

Vaihtuvuus on suurta esimerkiksi kansallisten vaalien jälkeen, kun moni siirtyy kansanedustajaksi tai ministeriksi.

Tällä kaudella lähtijöitä on ollut jo 161, joista 53 oli Bulgarian ja Romanian ensimmäisiä, väliaikaisia edustajia. Ilman heitäkin vaihtuvuus nousee yli sataan. Kaikkiaan meppejä on 785.

Keskisuomalaisen sähköpostitse haastattelemat Suomen euroedustajat pitävät vaihtuvuutta pääasiassa myönteisenä: lähtevät mepit vievät osaamista muualle ja uudet tuovat tuoreita ajatuksia. Toisaalta verkottuminen ja tunnustettu asiantuntijuus vievät aikaa.

Suomalaisvaihdoksia on tällä kaudella pian kolme: Paavo Väyrynen (kesk.) ja Alexander Stubb (kok.) ovat lähteneet ministeriksi, ja Piia-Noora Kauppi (kok.) aloittaa vuoden alussa Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtajana.

"Mylly jauhaa, yksilöt vaihtuu"

Europarlamentaarikko Lasse Lehtinen ei näe siinä mitään ongelmaa, että parlamentaarikot vaihtuvat kesken kauden.

- Europarlamentti on sellainen mylly, joka jauhaa koko ajan, vaikka yksilöt vaihtuvat. En näe huolta tästä asiasta, Lehtinen kertoi MTV:n uutisille.

- Työ perustuu paljolti komitea-mietintöihin ja raporttien valmisteluun ja niitä tehdään koko ajan.

Lehtinen pitää sitä myönteisenä, että tulevissakin eurovaaleissa ensi kesäkuussa lähtijöiden ja luopujien tilalle aikoo pyrkiä Suomesta kokeneita poliitikkoja. Lehtinen itse ei ole enää ehdolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme