Mainos
Mainos

Euron kannatus laskenut rajusti Suomessa

Yhteisvaluutta euron kannatus on laskenut selvästi Suomessa. Tänään julkistetun Eurobarometrin mukaan 49 prosenttia suomalaisista vastustaa yhteisvaluuttaa. Vastaajista 47 prosenttia pitää euroa myönteisenä asiana. EU-maista euron vastustajien määrä on noussut kyselyn mukaan eniten Suomessa, 12 prosenttiyksiköllä.

Euroseteleitä

Eurobarometrin tutkimus on tehty viime vuoden lopulla ja vertailuajanjakso on kevät 1999. Kiinnostus euroon jakoi kansaa. 51 prosenttia vastaajista oli erittäin tai melko kiinnostunut eurosta, mutta 48 prosenttia ei ollut kovin tai lainkaan kiinnostunut yhteisestä valuutasta. Suomalaisista 97 prosenttia katsoo saaneensa riittävästi tietoa yhteisvaluutasta. Toisaalta vain kymmenen prosenttia vastaajista osasi kertoa euron arvon Suomen markkoina. Yksi euro on 5,94573 markkaa.

Yhteisvaluutan kannatus on suurinta Italiassa, Luxemburgissa ja Irlannissa. Suomea enemmän vastustajia on euroalueen ulkopuolisissa maissa Britanniassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Tiedot ilmenevät yleistä mielipidettä koskevasta Eurobarometri-tutkimuksesta, jonka EU:n komissio julkisti tänään. Viime vuoden lopulla tehtyyn kyselyyn vastasi jokaisessa jäsenmaassa keskimäärin tuhat yli 15-vuotiasta.

Eurosetelit ja kolikot lasketaan liikkeelle vuonna 2002. Euro otettiin viime vuoden alussa käyttöön tilivaluuttana Suomessa ja kymmenessä muussa EU-maassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot