Mainos
Mainos

Euroon siirrytään ensi yönä

Pankkiautomaatteja päivitetään kovaa vauhtia ensi yönä tapahtuvan euroon siirtymisen vuoksi. Myös pankeissa on viime päivinä työskennelty tiiviisti.

Euroalue

Pankkiautomaatteja on tänään viimeistelty eurokuntoon. Muutamista automaateista euroja saa heti puoliltaöin ja huomisiltaan mennessä jo yli puolet automaateista antaa euroja. Kaikki on toistaiseksi sujunut ennakkosuunnitelmien mukaan. Vain yllättävä säätilan muutos saattaa vielä sekoittaa aikatauluja.

Tänään näyttää siltä, että kaikki sujuu ennakkosuunnitelmien mukaan. Ainakin viidestä automaatista saa euroja heti puolilta öin. Huomisiltaan mennessä jo tuhat automaattia antaa euroja. Kaikki automaatit ovat eurokunnossa viimeistään parin viikon päästä.

Läpi yön päivystävää pankkiautomaatteja päivittävän Automatia Oy:n henkilökuntaa huolestuttaa ainoastaan säätilan äkillinen muutos, mikä saattaisi viivästyttää aikatauluja.

- Hyvin paljon joudutaan ajamaan autokuljetuksia ensi yönä ja esimerkiksi lumipyry voisi olla aika kohtalokas, sanoo toimitusjohtaja Tapani Penttilä Automatiasta.

Myös pankeissa on viime päivät tehty työtä tiiviisti, jotta valuutan muutos sujuisi ongelmitta.

- Sampo Pankki on viikonvaihteen aikana konvertoinut tietojärjestelmän euroiksi ja toimimme nyt täysin euroissa ja koko prosessi on sujunut erittäin hyvin, toteaa tietohallintojohtaja Olavi Luukkonen Sampo Pankista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme