Mainos
Mainos

Euroopan melututkijat koolla Tampereella

Tampere-talossa alkanut melututkijoiden kokous kerää Tampereelle 600 tutkijaa noin 40 maasta.

Euronoise 2006 -konferenssin ohjelmassa on satoja esitelmiä, joissa esitellään tuoreita tutkimustuloksia melun synnystä, leviämisestä ja vaikutuksista. Kokous on suurin Suomessa järjestetty melualan kokous.

Kolme päivää kestävän kokouksen pääluentojen aiheina ovat Euroopan ympäristömelupolitiikan kehitysnäkymät, melun häiritsevyys ja vaikutukset hermostoon, psykoakustiset melun arvioinnin menetelmät sekä meluntorjunnan materiaalit ja rakenteet. Paneelikeskusteluissa on esillä muun muassa kansainvälinen melupolitiikka.

Tieteellisen kokouksen teemat ovat merkittäviä ihmisten jokapäiväisen elämän kannalta. Melu aiheuttaa esimerkiksi korvien soimista eli tinnitusta. Vaikeasta korvien soimisesta kärsii noin 100 000 suomalaista. Euroopassa melua pyritään vaimentamaan meludirektiivillä, jonka säännökset tulivat Suomessa voimaan alkuvuodesta.

Euronoise 2006 -kokouksen järjestävät Suomen Akustinen Seura ja VTT. Kokous on osa akustiikan alan eurooppalaisen kattojärjestön EAA:n konferenssisarjaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme