Mainos
Mainos

Euroopan parlamentin edustajan palkkio jatkossa EU:n varoista

Suomesta Euroopan parlamenttiin valitun edustajan palkkio, siirtymäkorvaus ja eläke maksetaan vuonna 2009 alkavasta vaalikaudesta lähtien Euroopan parlamentin päätöksen mukaisesti ja EU:n yleisestä talousarviosta.

Suomesta Euroopan parlamentin jäseneksi uudelleen valittavilla edustajilla olisi kuitenkin oikeus halutessaan pysyä nykyisen kansallisen palkkio- ja eläkejärjestelmän piirissä. Valtioneuvosto hyväksyi esityksen sisällön ja esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä 19. joulukuuta.

Pääsääntönä olisi, että Suomesta Euroopan parlamenttiin valittavan edustajan palkkio ja eläke määräytyisivät parlamentin uuden jäsenten ohjesäännön mukaan. Palkkio on tällä hetkellä runsaat 7 000 euroa kuukaudessa.

Suomesta Euroopan parlamenttiin valituille edustajille maksetaan nykyisin sama palkkio kuin kansanedustajille. Kansallisista varoista maksettavan palkkion määrä on 5 860 euroa kuukaudessa ja yli kaksitoista vuotta kansanedustajana toimineille 6 300 euroa kuukaudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot