Mainos
Mainos

Euroopan telakkajärjestelyt etenevät - Suomi jäämässä rannalle

MTV:n saamien tietojen mukaan Suomi on jäämässä Euroopan telakkateollisuuden järjestelyjen ulkopuolelle.

Euroopan telakkateollisuuden uudelleenjärjestelyjen päämääränä on yhdistää Ranskan ja Italian risteilijätelakkateollisuus ilman että Suomen telakat olisivat siinä mukana. Järjestelylle odotetaan EU:n hyväksyntää toukokuussa.

Ranskan presidentin kaavailemaa telakkayhtiöiden yhdistämistä pidettiin alun perin mahdottomana. Monikaan ei uskonut EU:n kilpailuviranomaisten hyväksyvän hanketta.

Ranskalaislähteiden mukaan kyse ei ole kuitenkaan eurooppalaisen telakkamonopolin perustamisesta. Presidentti Nicolas Sarkozyn päämääränä on tiettävästi saada Saint Nazairen risteilijätelakka uudelleen ranskalaisten haltuun italialaisen Fincantierin alaisuudesta.Telakan nykyinen johtaja on ollut aiemmin juuri Fincantierin palveluksessa.

Kun Aker Yards osti toissa vuonna 75 prosenttia Ranskan suurimmasta telakkayhtiöstä, Saint Nazaireen tuli myös suomalaisia teknisiä johtajia ja suunnittelijoita. Nyt kaikki ovat palanneet pikavauhtia Suomeen. Tämä viittaa siihen, että uudet järjestelyt ovat lähellä ja että EU on hyväksymässä ne.

Järjestelyillä Sarkozy haluaa varmistaa ranskalaisten työpaikat. Vihreää valoa EU:lta odotetaan toukokuun loppupuolella. Ranskalaiset telakka-alan asiantuntijat uskovat, että Aker Yards hajoaa osiin. Suomelle sen arvellaan merkitsevän yhteistyötä korealaisten kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme