Mainos
Mainos

Eurooppaan yhtenäinen rinneturvallisuusopastus

Hiihtokeskusten yhtenäisen rinneturvallisuusopastuksen luominen oli Suomen aloite.

Eurooppaan luodaan yhtenäinen rinneturvallisuusopastus. Tavoitteena on saada hiihtokeskuksiin samanlaiset opasteet ja turvallisuusohjeet koko Euroopassa.

Asiasta on päättänyt Euroopan eri maiden hiihtokeskusyhdistysten kattojärjestö FIANET nelipäiväisessä kokouksessaan Rukalla. Yhtenäisen rinneturvallisuusopastuksen luominen oli Suomen aloite.

- Kyseessä on nimenomaan kuluttajille suunnattu kommunikointi. Tavoitteena on saada eurooppalaiset normit rinne- ja turvallisuusopasteisiin sekä kuluttajille jaettavaan turvallisuusmateriaaliin, sanoo Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Guy Catani.

Catanin mukaan Suomi on edelläkävijä kuluttajille suunnatussa ohjeistuksessa. Yhtenäisiä turvallisuusohjeita kuitenkin tarvitaan, koska hiihtokeskusten asiakkaat liikkuvat paljon. Catanin mukaan tällä hetkellä kuluttajille jaettava turvallisuusmateriaali on kirjavaa ja eri tyyppisissä muodoissa eri puolilla Eurooppaa.

Suomi ja Andorra laativat opastuksen

Yhtenäistä rinneturvallisuusopastusta laaditaan työryhmässä, johon kuuluu Suomen lisäksi Andorran kansallinen hiihtokeskusyhdistys.

- Hyvin vaikeaa se tulee olemaan. Isot perinteiset alppimaat, kuten Ranska ja Itävalta, ovat hyvin voimakkaasti sitä mieltä, että näitä asioita käsitellään maakohtaisesti, arvelee Catani.

Työryhmän on määrä antaa väliraporttinsa FIANETin seuraavassa kokouksessa syys-lokakuun vaihteessa Sveitsissä.

FIANET:n muodostavat 11 maan kansalliset hiihtokeskusyhdistykset. Tähän kuuluvat Andorran, Espanjan, Italian, Itävallan, Katalonian, Norjan, Ranskan, Ruotsin, Saksan, Sveitsin ja Suomen yhdistykset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme