Mainos
Mainos

Eurooppalaiset arkkitehtiopiskelijat kokoontuivat Helsinkiin

Helsingin Suvilahdessa on käynnistynyt eurooppalaisten arkkitehtiopiskelijoiden vuosittainen festivaali. Paikalle on kokoontunut lähes 500 nuorta arkkitehtia yli 50 maasta.

Arkkitehtiopiskelijoiden kesäleiri järjestetään jo 32. kerran. Kaksiviikkoisen tapahtuman järjestysvastuu on tällä kertaa suomalaisilla opiskelijoilla. Tapahtuma on järjestetty Suomessa kerran aiemmin, 1980-luvun lopulla.

Tänä vuonna Wastelands-nimeä kantavan festivaalin teemana ovat joutomaat ja hukkatilat. Irlantilaiset arkkitehtiopiskelijat Olivia Hillery ja Karen McGillion kehuvat teemaa kiinnostavaksi.

- Kaikissa kaupungeissa on paljon käyttämättömiä tiloja, se on universaali ongelma. On kiinnostavaa pohtia, miksi rakennukset ovat jääneet tyhjilleen ja miten tiloja voisi käyttää uudella tavalla, McGillion sanoo.

He odottavat uusiin ihmisiin tutustumista ja verkostoitumista.

- Täällä tehdään paljon töitä, mutta niitä tehdään myös baarissa, Hillery nauraa.

Tapahtuman työpajoissa rakennetaan muun muassa uusia puistonpenkkejä Helsingin Hernesaareen sekä toteutetaan lisäosa Suvilahden skeittipuistoon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme