Mainos
Mainos

Eurorahan kannatus kasvanut Suomessa

Suomalaiset ovat entistä valmiimpia hyväksymään siirtymisen EU-maiden yhteiseen rahaan. Suomen Gallupin helmikuun alussa tekemässä tutkimuksessa 45 prosenttia vastaajista kannatti eurorahaa. Vastaajista 42 prosenttia vastusti ja 13 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Vastaajilta kysyttiin, pitäisikö Suomen olla mukana viimeistään 1999 toteutuvassa talous- ja rahaliitto Emun kolmannessa vaiheessa, jolloin EU:n jäsenmaissa siirryttäisiin käyttämään yhtä yhteistä rahaa, euroa. Tutkimuksessa haastateltiin 938 suomalaista. Se tehtiin Taloudellisen tiedotustoimiston toimeksiannosta.

Suomen Gallupin vastaavassa tutkimuksessa viime lokakuussa eurorahaa vastusti vielä 56 prosenttia ja kannattajia oli vain 33 prosenttia. Gallupin tulos poikkeaa Taloustutkimuksen äsken julkistetusta tutkimuksesta, jossa Emu-jäsenyyden vastustajia oli edelleen enemmän kuin kannattajia.

Tässä viime viikon lopulla julkistetussa tutkimuksessa Suomen Emu-jäsenyyttä kannatti 38 prosenttia ja vastusti 41 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme