Mainos
Mainos

Eurovaaliehdokkaat Jungner ja Halla-aho sanailivat Suomen puolustuksesta

MTV Uutisten Matkalla Brysseliin -tentissä kohtasivat tänään eurovaaliehdokkaiden gallupsuosikki Jussi Halla-aho (ps.) ja johtajakriisissä kiemurtelevan SDP:n Mikael Jungner.

Kannatusgallupit ovat povanneet perusssuomalaisille jopa kolmea paikkaa Euroopan parlamenttiin.

Puolueen äänestäjäkunta ei Jussi Halla-ahon mukaan ole kuitenkaan kaikkein aktiivisinta. Puolueen suurin haaste on vakuuttaa äänioikeutetut siitä, että äänestämättä jättäminen ei ole protesti vaan se sataa toisten puolueiden laariin.

– Illuusio siitä, että Euroopan unionia vastaan voi protestoida olemalla äänestämättä EU-vaaleissa on meidän suurin vihollisemme, Halla-aho sanoi.

Mielipidetiedusteluissa rämpivän SDP:n surkea kannatus on pantu puoluejohtaja Jutta Urpilaisen syyksi.

Eurovaaliehdokas Mikael Jungner arvioi, ettei johdon vaihtaminenkaan ehdi vaikuttaa toukokuisten EU-vaalien tulokseen. Hän kaipaa ehdokaslistalle ministeritason ehdokkaita. 

– SDP:llähän on vielä kaksi ehdokaspaikkaa täyttämättä. Toivoisin, että joku meidän ministereistä lähtisi tähän vaaliin mukaan, Jungner sanoi.  

Ehdokkaita puhutti tentissä myös Suomen puolustus. Jungner ja Halla-aho haluavat molemmat satsata Suomen omaan puolustukseen sotilaallisen liittoutumisen sijaan. 

Jungner rakentaisi pitkällä tähtäimellä puolustuksen alalla pohjoismaista yhteistyötä ja toivoo myös EU:n kehittyvät puolustukselliseksi turvaksi jäsenilleen. 

Halla-aho ei usko EU:n kehittyvän puolustusliitoksi, sillä suurin osa jäsenistä on jo Naton jäseniä. Samasta syystä hän epäilee myös pohjoismaisen vaihtoehdon syntyä. Halla-aho syytti hallitusta Suomen puolustuskyvyn romahduttamisesta.

Vaalisarjamme Matkalla Brysseliin jatkuu maanantaina, jolloin studiossa kohtaavat kaksi toimittajataustaista ehdokasta: Euroopan parlamentin jäsen Petri Sarvamaa kokoomuksesta ja RKP:n Björn Månsson.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme