Mainos
Mainos

Euroväärennöksiä löytyi aiempaa enemmän

Suomesta löydetään useimmin väärennettyjä viidenkymmenen ja sadan euron seteleitä.

Väärennettyjä euroseteleitä löydettiin vuonna 2004 kaikkiaan noin 594 000 kappaletta, mikä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna, Euroopan keskuspankki (EKP) kertoi.

Vuoden jälkipuoliskolla väärennöksiä löytyi kuitenkin jonkin verran vähemmän kuin ensimmäisellä puoliskolla. Myös Suomessa väärennöksiä löytyi hieman enemmän kuin vuonna 2003, yhteensä kuitenkin vain 1343 kappaletta, Suomen Pankista kerrottiin.

- Näitä lukuja tarkasteltaessa on syytä muistaa, että aitoja seteleitä on liikkeessä noin yhdeksän miljardia kappaletta, väärennöksistä katsauksen tänään julkistanut EKP sanoi tiedotteessaan.

EKP:n mielestä suuri yleisö voi luottaa eurosetelien laatuun ja niiden aitoustekijöihin. Koko Euroopassa yleisimmin väärennetään viidenkymmenen ja kahdenkymmenen euron seteleitä. Suomesta taas löydetään useimmin väärennettyjä viisikymppisiä ja satasia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme