Mainos
Mainos

Eva haluaa koulun tasokurssit takaisin

Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva esittää tasokurssien palauttamista peruskouluun. Lahjakkaille oppilaille tulisi myös järjestää mahdollisuus edetä oman opintosuunnitelman mukaan, ja peruskoulun päättöarvostelu tulisi saada yhtenäiseksi koko maassa.

Suomalaista koulutusjärjestelmää koskevassa raportissaan Eva vaatii myös rajaamaan maksuttoman yliopisto-opiskelun pituuden määrävuosiin. Tämä tehtäisiin perimällä lukukausimaksuja, jotka opiskelija maksaisi opintosetelillä. Seteli olisi voimassa tutkintoon varatun ajan ja kolme vuotta sen jälkeen.

Mestareita vai maistereita -raportissa kehotetaan myös suuntaamaan koulutusta hieman nykyistä enemmän käytännön aloille. Esimerkiksi lukio-opiskelua haluttaisiin hieman vähentää ja ammattiin opiskelevien määrää lisätä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot