Mainos
Mainos

Evakuointioperaatio virallisesti päättynyt

Aasian tuhoalueilta on tullut aamulla Suomeen kaksi lentoa.

Tsunamin tuhoja Phuketissa, Thaimaassa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on laskeutunut aamulla kaksi Finnairin reittilentoa, jotka olivat tulleet Thaimaan pääkaupungin Bangkokin kautta.

Finnairin mukaan Singaporesta lähteneellä lennolla oli mukana kymmenen Thaimaasta evakuoitua, joista yhdeksän oli määrä jatkaa matkaansa Ruotsiin.

Hongkongista vuorokauden myöhässä lähtenyt lento laskeutui puoli kahdeksalta, mutta tässä koneessa ei Finnairin tietojen mukaan ollut enää katastrofialueilta evakuoituja ihmisiä. Virallisesti viimeinen evakuointilento laskeutui Suomeen eilen illalla.

Tiedottaja Taneli Hassinen Finnairilta kertoo, että kriisialueelta tulijat alkavat nyt olla yksittäisiä matkustajia. He eivät välttämättä ole kuitenkaan olleet alueella hyökyaallon iskiessä.

- Siellä on varmaan näitä, jotka ovat olleet omaisiaan etsimässä, Hassinen arvelee.

Lisäksi lennoilla saapuu jonkin verran kriisialueelta tulevia ulkomaalaisia, jotka jatkavat matkaansa Helsinki-Vantaalta eteenpäin.

Kuolemansyyn selvittäminen vie aikaa

Katastrofialueella olevien suomalaisuhrien tunnistaminen ja heidän kotiin kuljettaminen tulee kaiken kaikkiaan kestämään erittäin kauan. Kuolemansyyn selvittäminen Suomessa sen jälkeen voi kestää useita viikkoja tai kuukausia.

Keskusrikospoliisi ilmoittaa kadonneiksi edelleen 186 suomalaista. Kuolleiksi on voitu vahvistaa 15 suomalaista. Yksi potilas on menehtynyt Suomessa tehohoidossa.

Enemmistö kuolleista tai kadoksiin jääneistä suomalaisista oli majoittunut Khao Lakin lomakeskukseen, jossa hävitys oli poikkeuksellisen paha.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi Extra 3.1.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme