Mainos
Mainos

Eveliinan surmaajalle 7 vuotta vankeutta taposta

Imatralaisen Eveliina Lappalaisen surmaaja on saanut seitsemän vuoden vankeustuomion. Imatran käräjäoikeus on tuominnut imatralaispojan nuorena henkilönä tehdystä taposta.

Imatran käräjäoikeus tuomitsi tänään 17-vuotiaan imatralaispojan Otto MartikaisenEveliina Lappalaisen surmasta seitsemäksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio annettiin syytteen mukaisesti nuorena henkilönä tehdystä taposta.

14-vuotias Eveliina Lappalainen surmattiin marraskuussa 2000. Martikainen oli teon tehdessään 15-vuotias.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen mielentilatutkimuksesta antaman lausunnon mukaan tuomittu oli teon tehdessään täydessä ymmärryksessä. Imatran johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Pohjalainen arvioi mielentilatutkimuksen lähinnä rutiiniksi.

- Sillähän näin vakavassa rikoksessa varmistetaan että vastaaja on normaalisti syyntakeinen. Vaikka olisi tiedetty odottaakin tätä tulosta, niin tällainen varmistus on kuitenkin tehtävä. Teoriassa olisi kyllä ollut mahdollista että syyntakeisuus olisi osoittautunut alentuneeksi.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan tuomitun on mahdollista päästä ehdonalaiseen suoritettuaan vähintään puolet seitsemän vuoden tuomiostaan. Aikaa on kuitenkin mahdoton ennustaa täsmällisesti.

Osapuolilla on vielä kolmekymmentä päivää aikaa valittaa tuomiosta ylempiin oikeusasteisiin. Syyttäjän osalta valitusmahdollisuus rajoittuu rangaistuksen määrään liittyviin seikkoihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot