Mainos
Mainos

Eveliinan surmaajan tuomio aleni tapoksi

Korkein oikeus on alentanut Eveliina Lappalaisen surmaajan tuomiota kahdella vuodella 7 vuoteen vankeutta. Tuomio muuttui nuorella iällä tehdystä murhasta tapoksi.

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut Eveliina Lappalaisen surmanneen Otto Martikaisen nuorena henkilönä tehdystä taposta 7 vuodeksi vankeuteen. Kouvolan hovioikeuden aiemmin antama yhdeksän vuoden vankeustuomio aleni seitsemään vuoteen.

KKO päätyi samaan tuomioon kuin Imatran käräjäoikeus, joka antoi päätöksensä kesäkuussa 2002. Kouvolan hovioikeus katsoi teon saman vuoden lopulla murhaksi ja korotti tuomion yhdeksäksi vuodeksi vankeutta.

Lappalaisen omaiset vaativat tekijälle 12 vuoden vankeutta nuorena henkilönä tehdystä murhasta.

KKO:sta teko ei täyttänyt murhan tunnusmerkistöä. Se oli kyllä tahallinen, mutta ei vakaasti harkittu. Sitä ei myöskään voi oikeuden mukaan pitää rikoslaissa tarkoitetulla tavalla erityisen raakana ja julmana. Martikainen surmasi Lappalaisen kuristamalla tätä ojassa niin, että tyttö hukkui ojan pohjalla olleeseen mutaiseen veteen.

15-vuotias Martikainen surmasi 14-vuotiaan Lappalaisen Imatralla marraskuussa 2000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme