Mainos
Mainos

Evijärven surmasta pidätettyä esitetään vangittavaksi

"Meillä on näyttöä sen verran, että voimme esittää pidätettyä vangittavaksi", kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Lapuan poliisista.

Poliisi

Poliisi esittää vangittavaksi nuorta pohjalaismiestä, joka on ollut pidätettynä Evijärvellä viikonloppuna tapahtuneen 16-vuotiaan jepualaistytön surman tutkimusten yhteydessä. Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään huomenna aamupäivällä Lapuan käräjäoikeudessa.

Poliisi ei halua kertoa, esitetäänkö pidätettyä vangittavaksi todennäköisin syin vai syytä epäillä -perusteella. Vaikka pidätettyä esitetäänkin vangittavaksi, ei poliisi halua vielä puhua lopullisesta läpimurrosta.

-Meillä on näyttöä sen verran, että voimme esittää pidätettyä vangittavaksi, tyytyy tutkintaa johtava rikoskomisario Sakari Palomäki sanomaan. Lapuan poliisi vahvisti keskiviikkona tiedon, että pidätetty nuorukainen on pietarsaarelainen. Palomäki ei halua kuitenkaan kommentoida julkisuudessa esiintyneitä tietoja, joiden mukaan uhri ja vangittavaksi esitettävä nuorukainen olisivat samanikäisiä ja opiskelisivat samalla luokalla.

Lapuan poliisin mukaan sunnuntain vastaisena yönä surmatun tytön oikeustieteellinen ruumiinavaus ei alustavan tiedon mukaan tuonut vahvistusta sille, että uhrille olisi tehty seksuaalista väkivaltaa. Sen sijaan oikeuslääkäri vahvisti, että kuolinajankohta ajoittuu lauantai-illan viimeisille tunneille. Uhrin kuolema on oikeuslääkärin mukaan seurannut väkivallanteon jälkeen heti tai pian sen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme