Mainos
Mainos

Evira ei löytänyt dioksiinia rehuista

Suomessa tutkituista rehu- ja elintarvikenäytteistä ei ole löydetty säädösten vastaisia dioksiinipitoisuuksia. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira aloitti tutkimukset helmikuussa, kun Saksassa oli löydetty dioksiinia tuotantoeläinten rehuista.

Rehuista tarkastettiin niihin käytettäviä kasvi- ja eläinrasvoja sekä niitä sisältäviä rehuseoksia. Lisäksi dioksiinia tutkittiin neljästä vähittäismyynnissä olleesta saksalaisesta makkarasta sekä kahdesta tukkumyynnissä olleesta sianlihasta. Näytteistä ei löydetty raja-arvon ylittäviä dioksiinimääriä.

Dioksiinijäämiä löytyy pääasiassa eläimistä saatavissa rasvaisissa elintarvikkeissa kuten kalassa, lihassa ja maitotuotteissa.

Dioksiini on ympäristömyrkky, joka kertyy elimistöön. Suurille annoksille pitkän ajan kuluessa altistuttaessa dioksiinilla voi olla vaikutuksia ihmisen vastustuskykyyn, hedelmällisyyteen, hormonitasapainoon ja hermostoon. Dioksiini lisää myös syöpäriskiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme