Mainos
Mainos

Evira: Emme suosittele 5-vuotiaan kääretortun syömistä

Ylitarkastaja Kirsi-Helena Kanninen Evirasta ei ihmettele vilppulalaisen kääretortun hyvää säilyvyyttä.

– On täysin mahdollista että kääretorttu säilyy viisi vuotta. Kyse on monen asian summasta. Moderneissa leipomoissa pystytään estämään tehokkaasti homeitiöiden pääseminen tuotteeseen. Esimerkiksi sorbiinihappo säilöö erittäin tehokkaasti. Todennäköisesti myös tuotteen ph:ta laskettu, Kanninen sanoi.

Toimittaja Tuomas Enbuske aikoo syödä viisivuotiaan kääretortun huomenna suorassa lähetyksessä Enbuske Linnanahde Crew'n ohjelmassa Subilla kello 21.

Kirsi-Helena Kanninen ei valvovana viranomaisena suosittele tortun syömistä.

– Mahdolliset fyysiset reaktiot tulevan lähimmän vuorokauden aikana.

– Parasta ennen -merkintä takaa, että tuote säilyy siihen saakka. Sen jälkeen tuotetta voi havainnoida omilla aisteilla, hän sanoi Enbuske&Linnanahde Crew´n ohjelmassa Radio Novassa.

Enbuske kertoi, että myös hänen oma vaimonsa on kieltänyt häntä syömästä kääretorttua.

KMV-lehti kertoi maanantaina vilppulalaisen Kaarina Parviaisen viisi vuotta sitten hankkimasta valmiskääretortusta, joka ei vuosien varrella ole ulkoisesti muuttunut miksikään. Tuotteen parasta ennen -päiväys meni umpeen jo tammikuussa 2008, mutta torttu näyttää edelleen syömäkelpoiselta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme