Mainos
Mainos

Evira: Videoiden perusteella teurastamoissa rikottu lakia

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira arvioi, että Ylen MOT-ohjelmassa esitettyjen videoiden perusteella teurastamoissa on rikottu eläinsuojelulainsäädäntöä.

Oikeutta eläimille -järjestön kuvamateriaalissa teuraseläimiä kohdellaan väkivaltaisesti.

Evira kertoo, että se selvittää teurastamoiden toimintaa ja tekee tarvittaessa tutkintapyynnön poliisille. Virasto kertoo myös ryhtyvänsä toimiin estääkseen videoissa näkyneen toiminnan jatkumisen.

Virasto selvittää myös teurastamoita valvovien tarkastuseläinlääkäreiden toimintaa. Jos teurastamoiden toiminta on ollut eläinlääkäreiden tiedossa eikä asiaan ole puututtu, virasto uhkaa puuttua heidän toimintaansa.

Tarkastuseläinlääkärit ovat laitoksen koosta riippuen paikalla joko kokopäiväisesti tai vain tiettyjen toimintojen aikana.

Evira kirjoittaa tiedotteessaan, että teurastamotoiminnan perusedellytys on, että eläimiä varjellaan kivulta, tuskalta ja kärsimykseltä.

MOT:n eilen julkistamat videot on kuvattu neljässä teurastamossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme