Mainos
Mainos

Evira: Kuvatut sikatilat pääosin siistejä

Oikeutta eläimille -järjestö on julkaissut lisää kuvamateriaalia suomalaisilta sikatiloilta. Kuvat on järjestön mukaan otettu kahdelta suomalaisen sika-alan vaikuttajan tilalta.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan kuvatut sikatilat ovat pääosin siistejä.

– Eläimen sairastuminen ei ole säädösten rikkomista, mutta eläintä tulee hoitaa. Näin suurella sikatilalla on aina sairaita ja kuolleita eläimiä, ylitarkastaja Tiina Mikkonen arvioi.

Suomen Sikayrittäjien puheenjohtajan Martin Ylikännön mukaan hänen tilaltaan nyt otetut kuvat erottuvat reilu viikko sitten julkaistuista kuvista sikatiloilta.

– Niissä kuvissa oli pari selkeästi likaisempaa sikalaa. Ne, jotka eivät alaa tunne, saattavat ajatella, ettei sikoja kuole. Se käsitys on väärä, Ylikännö sanoo.

Osa kuvista on Oikeutta eläimille -järjestön mukaan Atrian hallituksen jäsenen Tuomo Heikkilän tilalta. Kuvissa sioilla näkyi muun muassa märkiviä haavoja ja suuri napatyrä. STT ei tavoittanut Heikkilää kommentoimaan.

Oikeutta eläimille -järjestön mukaan kuvat kertovat siitä, että eläinten hyvinvointi ei toteudu tehotuotannossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme