Mainos
Mainos

Evira metsästä löydetystä jäätyneestä koiranpennusta: ”Ei tarpeetonta kipua tai kärsimystä”

Evira on antanut lopullisen lausuntonsa Helsingin Vuosaaresta löydetystä kuolleesta koiranpennusta. Metsästä jäätyneenä löydetty koiranpentu on lausunnon mukaan lopetettu eläinsuojelulain mukaisesti.

– Tutkimuksissa ei todettu kasvaimia, vierasesineitä eikä merkkejä tulehduksista, infektioista/tarttuvista taudeista tai myrkytyksistä. Lopetustapa on iälle tyypillinen ja eläinsuojelulain mukainen, eläimelle ei ole aiheutunut tarpeetonta kipua tai kärsimystä, lausunnossa todetaan.

MTV Uutiset sai tiedot Helsingin kaupungin ympäristöviraston vastaavalta valvontaeläinlääkäriltä Meri Grekula-Flaamingilta.

Lain mukaan koira voidaan lopettaa ampumalla tai käyttämällä kaasua, jos lopetusta ei tee eläinlääkäri. Koiranpentu voidaan lopettaa myös lyömällä sitä päähän niin voimakkaasti, että se kuolee välittömästi.

Koira on ollut alle kolmen vuorokauden ikäinen lopetettaessa, ja se on ilmeisesti tuotu kuolleena metsään.

Pennun löysi koiraa ulkoiluttamassa ollut nainen ulkoilualueelta Vuosaaresta viime viikolla. Tapaus raivostutti monia sosiaalisessa mediassa, sillä aluksi monet uskoivat tapaukseen liittyvän eläinsuojelurikos.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme