Mainos
Mainos

Evira: Mitä Venäjä oikein haluaa?

Venäjän viranomaiset vaativat, että Valion laktoosittomia tuotteita valmistavien tehtaiden tulee olla sertifioitu laktoosittomien tuotteiden valmistajiksi. Aiemmin samoja tuotteita on viety Venäjälle ongelmitta.

Evira ryhtyy nyt selvittämään Venäjän vaatimuksen yksityiskohtia, kertoo Evirasta ylitarkastaja Eeva-Liisa Taskinen.

– Tämä on meillekin uusi vaatimus ja vaatii tarkempaa selvitystä. Meidän pitää nyt selvittää, että mitä Venäjä tarkalleen ottaen haluaa ja millä lailla sertifioituja tai valvottuja tehtaiden pitää olla?

Valion tehtailla ei ole erillistä sertifiointia laktoosittomien tuotteiden valmistukselle, koska sellaista ei ole aikaisemmin vaadittu. Valiosta vakuutetaan, että sen tuotantolaitokset täyttävät muut Venäjän viranomaisvaatimukset.

Valio lähetti viikonloppuna eri tehtailtaan laktoosittomia tuotteita kohti Venäjää. Rekat ylittivät Venäjän rajan maanantaina, mutta ne palautettiin rajalle keskiviikkona, kerrotaan MTV:lle Tullista .

Rekat seisovat näillä näkymin rajalla, kunnes viranomaiskäsittely niiden saamiseksi takaisin on tehty, Valio kertoo tiedotteessaan.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme