Mainos
Mainos

Evira: Suomalaisesta broilerinlihasta löytyi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita

Suomalaisesta broilerinlihasta on löytynyt antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Riski bakteerien siirtymisestä ihmisiin on pieni, kun broileri valmistetaan hygieenisesti.

Evira tutki viime vuonna hieman yli 300 vähittäismyynnissä ollutta tuoretta, kotimaista broilerinlihaerää. 22 prosenttia tutkituista lihoista sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita.

Kyseisten broilerinlihojen ei tiedetä aiheuttaneen Suomessa ihmisille vakavia tartuntoja.

Tartuntoja voidaan ehkäistä kuumentamalla broilerinliha tarpeeksi kypsäksi. Myös raaka-aineiden asiamukainen käsittely sekä astioiden, välineiden ja käsien pesu pienentävät tartuntariskiä merkittävästi.  

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot