Mainos
Mainos

Evira: Tällaisilla aineilla ruokasi on kuorrutettu

Elintarvikkeista löytyy nykyisin entistä vähemmän haitallisia kasvinsuojeluaineita, on selvinnyt Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimuksissa.

Evira tutki tuotteisiin jääneitä kasvinsuojeluaineita vuodelta 2010 ja havaitsi, että peräti 97 prosenttia tutkituista elintarviketuotteista oli kunnossa.

Toisaalta entistä useammissa näytteissä havaittiin jäämiä useista eri aineista samanaikaisesti.

Määräystenvastaisista elintarvikkeista yli 80 prosenttia oli tullut Euroopan Unionin ulkopuolelta.

Noin puolet tutkituista tuotteista sisälsi yhden tai useamman kasvinsuojeluaineen jäämän. Kotimaisista tuotteista reilu neljännes sisälsi kasvinsuojeluaineiden jäämiä.

Eniten eri kasvinsuojeluaineita havaittiin mansikkanäytteessä, jossa oli peräti 14 erilaista jäämää. Viininlehdistä jäämiä löytyi 13 ja herneistä 12.

Tällaisetkin tuotteet voivat kuitenkin Eviran mukaan olla määräyksien mukaisia, jos yksittäisten aineiden määrät eivät ylitä sallittuja lukuja.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot