Mainos
Mainos

Evira: Vientirajoitteissa ei kyse huonolaatuisista tuotteista

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira toivoo, että se saisi tänään Venäjältä tarkempaa tietoa suomalaisille liha- ja maitotuotteille asetetuista tuontirajoituksista. Tuote- ja markkinavalvontayksikön johtaja Kyösti Siponen Evirasta kertoo, että rajoitukset tulivat heille täytenä yllätyksenä. Erityisesti hän ihmettelee Venäjän viranomaisten toimintatapaa rajoitusten toimeenpanossa.

- On kohtuutonta, että tieto viranomaiselta toiselle viranomaiselle tulee raja-aseman kautta rekkakuskilta. Meillä on kuitenkin huhu siitä, että Venäjällä olisi tähän kieltoon tulossa jonkinnäköinen lievennys, Siponen kertoo.

Lievennystä Venäjä on antanut jo sen verran, että rajoitusten alkamisajankohta siirtyi viikolla.

Siponen tähdentää, että tuontirajoituksissa on kyse Venäjän omasta lainsäädännöstä, ei siitä, että Suomesta vietäisiin Venäjälle huonolaatuista lihaa tai maitoa.

- Ehdottomasti kyse ei ole siitä. Kyllä meidän logistiikka, kuljetukset ja elintarvikkeiden laatu ovat hyvässä kunnossa. Ei ole sellaista tilannettakaan, että vietäisiin johonkin muuhun maahan kuluttajille laadutonta elintarviketta.

Venäjälle vietävät elintarvikkeet ovat Siposen mukaan samaa tavaraa, mitä myydään kotimarkkinoillakin.

- Olkoon vientimaa mikä tahansa, määrätyt laatuvaatimukset tulee täyttyä.

Eilen selvisi, että iso osa suomalaisesta elintarvikeviennistä Venäjälle on pysähtynyt. Venäjä rajoitti tuontia, koska sen mukaan useilla suomalaisilla tuotantolaitoksilla on puutteita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme