Mainos
Mainos

Ex-piispa Kantolalle uusi työpaikka

Turun piispan tehtävistä eronnut Ilkka Kantola aloittaa vajaan parin viikon kuluttua lapsi- ja perhetyön johtajan tehtävissä Helsingin Diakonissalaitoksella. Kantolan ero piispan tehtävistä astui voimaan kuun alussa.

Piispan virasta hiljattain eronnut teologian tohtori Ilkka Kantola on valittu Helsingin Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhetyön johtajaksi. Johtajan tointa haki 31 henkilöä, ja Kantolan valinta oli yksimielinen, kerrotaan Diakonissalaitoksen tiedotteessa.

Ilkka Kantola toimi seitsemän vuotta Turun arkkihiippakunnan piispana. Kantola ilmoitti eroavansa sen jälkeen, kun hänen avioeroonsa liittyvät yksityiskohdat olivat tulleet julkisuuteen. Hän ilmoitti pysyvänsä päätöksessään, koska ei voinut olla varma siitä, että nauttii viran hoitamiseen tarvittavaa luottamusta. Kantolan ero piispan virasta tuli voimaan 1. toukokuuta, ja uudessa toimessaan hän aloittaa 16. toukokuuta.

Helsingin Diakonissalaitos on lähes 140-vuotias säätiö, jonka toiminta keskittyy sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Diakonissalaitos tarjoaa lastensuojelun avo- ja laitospalveluja sekä monikulttuurisen päivähoidon ja perhetyön palveluja. Säätiön palveluksessa on lähes 600 työntekijää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme