Mainos
Mainos

Ex-puheenjohtajan viesti vihreille: Tiedämme, mitä puolue vastustaa, nyt on aika tietää, mitä vihreät tekisivät itse

Vihreiden entinen puheenjohtaja, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax toteaa, että vaikka vihreiden kannatus on nyt hyvä, tekemistä vielä riittää.

– Vihreiden viesti siitä, mitä puolue ei tekisi suhteessa nykyhallitukseen, on mennyt läpi. Kysymys on nyt se, mitä vihreät tekisivät? Uusi puheenjohtaja saa tehdä aika paljon töitä jotta tulee sellainen kokonaisvaltainen ja tasapainoinen viesti siitä, mitä vihreät ovat.

Braxin mielestä kuntavaalien menestyksen jälkeen on syytä tarkkailla niitä kuntia, joissa puolue menestyi hyvin.

– Niistä voi nähdä, millaista se on kun vihreät kantavat vastuuta jota heille annetaan. Se on uuden puheenjohtajan tehtävä on näyttää realistista vastuunkantoa ja sitä mahdollisuutta ja toivoa mitä siitä asemasta voi antaa.

Entinen puheenjohtaja kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että uuden puheenjohtajan tehtävä on myös  rakentaa samalla yhteistyötä ja näyttää etteivät vihreät ole yksin oikeassa vaan kykenevät yhteistyöhön.

– Minun puheenjohtajavuosinani aloitettiin tyhjästä. Silloin oli kyse siitä, onko vihreät vain ympäristöpuolue. Onnistuimme tekemään siitä yleispuolueen, keskellä poliittista kenttää liikkuvan käytännöllisen puolueen jolla ympäristöasiat ovat todella tärkeitä.

Braxin mukaan muun muassa Pekka Haaviston ja Osmo Soininvaaran ministerikaudet auttoivat liikettä matkalla kohti yleispuoluetta.

– Nyt on löytynyt runsaasti lisää äänestäjiä sille pohjalle, jota silloin rakennettiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme