Mainos
Mainos

Ex-puoluesihteerit arvioivat: Näin Niinistöä voidaan vielä haastaa vaaleissa

Istuvan presidentin Sauli Niinistön kannatus on tuoreimmissa kannatuskyselyissä noussut jopa 80 prosenttiin. Vaalien meneminen toiselle kierrokselle voi kuitenkin Timo Laanisen (entinen keskustan puoluesihteeri) ja Mikael Jungnerin (entinen SDP:n puoluesihteeri) olla vielä mahdollista.

Huomenta Suomessa vierailleet ex-puoluesihteerit arvioivat, että Niinistö on onnistunut vahvistamaan suosiotaan hyvällä esiintymisellään Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumissa.

Laanisen mukaan Niinistö on luonut itsestään kuvan päivän politiikasta irroittautuvana presidenttinä. Niinistö on kritisoinut sopivasti kaikkia hänen kaudellaan olleita hallituksia.

– Hän aina pikkaisen näykkäisee jostain kulmasta, ja antaa ymmärtää olevansa toista mieltä, Laaninen arvioi.

Presidentinvaalit ovat ennen kaikkea henkilövaalit. Ehdokkaiden pitäisi Timo Laanisen mielestä tuoda persoonaansa enemmän esille.

– Aitoushan tässä ratkaisee. Persoonat nousevat esille, kun asioista ei hirveän paljon olla eri mieltä, Laaninen sanoo.

Jungnerin mielestä Donald Trump on hyvä esimerkki siitä, miten epätoivoisessakin vaalitilanteessa voi pärjätä.

– Esittämällä jotain todella ristiriitaista tai hyökkäävää voi saada istuvan presidentin suuttumaan tai hämääntymään. Ja siitä lähtee sitten vyöryttämään.

Hän sanoo, että Trumpin kaltaista hahmoa ei ole Suomessa vielä nähty, eikä näissä vaaleissakaan ole sellaista näkyvissä.

– Ei sillä presidentiksi välttämättä tule valituksi, mutta kyllä se puree jos sen osaa.

Jungner ja Laaninen arvioivat Huomenta Suomen toisessa keskustelussa Paavo Väyrysen vaikutuksia vaalitaisteluun. Haastattelun voi katsoa täältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme