Mainos
Mainos

EY-oikeus: Myös ulkomaisille eläkevakuutuksille verovähennys

EY:n tuomioistuin katsoo, että ulkomailta otettujen vapaaehtoisten eläkevakuutusten verokohtelu on Suomessa EU:n lainsäädännön vastaista. Oikeuden mukaan ei ole riittäviä perusteita sille, että näitä maksuja ei kotimaasta otettujen vakuutusten maksuista poiketen voi vähentää verotuksessa.

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin antoi asiassa päätöksen tänään. Kuopion hallinto-oikeuden pyytämä ennakkoratkaisu koskee aiemmin Saksassa työskennelleen lääkärin vapaaehtoisten eläkevakuutusmaksujen verovähennyksiä. Lääkäri pysyi Suomeen palattuaankin kahden eläketurvaa tarjoavan saksalaisyhtiön asiakkaana ja valitti näille yhtiöille suorittamiensa vakuutusmaksujen verokohtelusta.

Nykyisen tuloverolain mukaan vapaaehtoisten eläkevakuutusten maksut voidaan vähentää verotuksessa. Verovähennysoikeutta ei ole, jos eläkevakuutus on otettu muualla kuin Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot