Mainos
Mainos

Ey-tuomioistuin: Kotihoidontukea maksettava myös ulkomaille

Ey-tuomioistuimen mukaan Suomen on maksettava lasten kotihoidon tukea myös toisessa EU- tai Eta-maassa asuvasta lapsesta.

Suomalaista kotihoidon tukea voidaan maksaa vastedes esimerkiksi suomalaisen yrityksen ulkomaille työhön lähetetyn työntekijän perheelle tai Suomeen toisesta EU- tai Eta-maasta töihin tulevan työntekijän perheelle. Päätös toisi tämänhetkisten tietojen mukaan tuen piiriin 319 alle 3-vuotiaan lapsen huoltajaa.

Sosiaali- ja terveysministeriössä arvioidaan, että Suomen on nyt arvioitava uudelleen koko kotihoidon tuen järjestelmää ja tuen maksajan asemaa. Nykyisin tuen kustannuksista vastaa tuen saajan kotikunta.

Suomessa on tähän asti tulkittu kotihoidon tuki kiinteästi päivähoitojärjestelmään sidotuksi vaihtoehtoiseksi hoitotueksi ja sitä on maksettu vain sitä maksavassa kunnassa asuville lapsille. Suomi piti kannastaan tiukasti kiinni koko tuomioistuinkäsittelyn ajan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme