Mainos
Mainos

EY-tuomioistuin ratkoi rahapelikiistaa tänään

Suomen arpajaislainsäädäntöä käsiteltiin tänään Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa Luxemburgissa. Mitään päätöstä ei tehty, vaan ratkaisu on odotettavissa vasta 2-3 kuukauden kuluttua.

Vaasan hovioikeus on pyytänyt yhteisöjen tuomioistuimelta tulkintaa siitä, onko Suomen arpajaislainsäädäntö ristiriidassa yhteisön perustamissopimuksen kanssa, koska Suomessa Raha-automaattiyhdistyksellä on yksinoikeus raha-automaattitoiminnan harjoittamiseen.

Hovioikeus pyysi ennakkoratkaisua rikosasiassa, jossa henkilöä on syytetty arpajaisrikoksesta siksi, että hän on pitänyt yleisön pelattavana vuokraamiaan peliautomaatteja. Asian käsittelyllä on huomattavaa merkitystä siihen, miten jäsenvaltiot voivat rajoittaa arpajaistoimintaa kansallisella lainsäädännöllään. Jos Suomen lainsäädäntö katsotaan yhteisöoikeuden vastaiseksi, se vaikuttaa suoraan rahapelitoiminnan valvontaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme