Mainos
Mainos

Facebookin kautta masinoitu piknik-tapahtuma aiheuttanut häiriötä Turussa

Facebookin välityksellä järjestetty pikniktapahtuma on aiheuttanut häiriöitä Turussa. Varsinais-Suomen poliisilaitoksen mukaan tapahtumapaikalle Kupittaanpuistoon on tehty puoleenyöhön mennessä kymmenkunta hälytystehtävää.

Piknikillä on ollut komisario Stephan Sundqvistin mukaan noin 3000 henkilöä. Iltaa kohden väkimäärä on hieman vähentynyt ja levittäytynyt kaduille.

- Kun näin paljon ihmisiä on ollut liikkeellä, niin nujakointejakin sattuu.Kyllä tämä on ollut vilkas ilta poliisille, kertoo Sundqvist MTV3:n uutisille.

Sundqvistin mukaan neljä ihmistä on viety putkaan. Yksi henkilö on viety terveyskeskukseen tarkastukseen, mutta muuten loukkaantumisilta ollaan vältytty.

Paikalta on myös poistettu joitakin häiriötä aiheuttaneita alaikäisiä.

Pääosin ilta on kuitenkin sujunut hyvissä merkeissä, kerrotaan poliisista.

Sosiaalisen median kautta levitettävät tapahtumat yleistymässä

Alun perin Espanjasta lähtöisin olevat Botellón-pikniktapahtumat ovat yleistyneet viime vuosina myös Suomessa.

Tieto virallisesti organisoimattomista tapahtumista leviää nopeasti sosiaalisen median välityksellä. Kupittaanpuistossa olevan kokoontumisen piti ainakin Facebook-ilmoittautumisten mukaan muodostua Suomen suurimmaksi botellóniksi.

Botellón-piknikkiin ilmoittautui Facebookissa yli 10 000 ihmistä. Tapahtuman alkuperäinen Facebook-ilmoitus hävisi näkyvistä jo aiemmin tällä viikolla, kun kävi ilmi, että tapahtumakutsun jättäjiltä penätään vastuuta jos joitain ikävää tapahtuu.

Katso Simo Ahteen raportti Turusta (Kymmenen uutiset 17.6.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot