Mainos
Mainos

Facebookissa junailtu Kestin etsintä peruttiin

Kadonneen Karoliina Kestin Facebookin kautta organisoitu etsintä on peruttu. Kestin etsimiseksi luotiin Facebook-tapahtuma, jolla houkuteltiin vapaaehtoisia etsimään tämän päivän ja viikonlopun aikana kadonnutta Kestiä Likolammen maastosta. Tapahtumaan aikoi osallistua 31 henkilöä, 21 oli epävarmoja.

Tänä aamuna ryhmän organisaattorit kuitenkin ilmoittivat tapahtumasivuilla, että heidän kauttaan junailtu etsintä on peruttu. Syyksi järjestäjät ilmoittivat, etteivät tahdo sotkea viranomaisten toimintaa alueella. Järjestäjät kehottavat ottamaan yhteyttä viranomaisten kanssa yhteistyötä tekevään Vapaaehtoiseen pelastuspalvelu Vapepaan.

Järjestäjistä toinen kertoo olleensa yhteydessä Vapepaan, ja saaneensa toiveen sitä kautta. Vapepan osalta asiaa kommentoi Suomen Punaisen ristin Hämeen valmiuspäällikkö Ari Saarinen.

- Esitin toiveen, että etsijät toimisivat mieluummin Vapepan kautta, joka toimii viranomaisten ohjauksessa. Emme me voi kieltää emmekä haluakaan kieltää vapaaehtoisia etsintöjä, mutta on aina parempi, jos auttajat tulisivat mukaan viranomaisten ohjaukseen, Saarinen kertoo.

MTV3 Uutiset ei tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot