Mainos
Mainos

Fagernäs perää hallitukselta toimia työvoimapulan kitkemiseksi

Elinkeinoelämän keskusliiton tekemän maanlaajuisen selvityksen mukaan tärkeimmät syyt yritysten rekrytointivaikeuksiin ovat ammattitaidossa ja työkokemuksessa olevat puutteet.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs toivoo hallitukselta pikaisia päätöksiä työvoiman vapaasta liikkuvuudesta ja aktiivisesta maahanmuuttopolitiikasta.

- Työvoimapula on kärjistynyt nopeasti, tutkimustuloksia oli olemassa jo vuosi sitten, eikä mitään ole tehty. Ammattiosaajat ikääntyvät, ratkaisuilla on jo kiire, Fagernäs sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

EK:n tekemän maanlaajuisen selvityksen mukaan tärkeimmät syyt yritysten rekrytointivaikeuksiin ovat ammattitaidossa ja työkokemuksessa olevat puutteet. Tämä näkyy eritoten teollisuuden ja rakennusalan ammateissa.

Fagernäsin mukaan ammatillisen tutkinnon suorittaneiden korkea työttömyys johtuu siitä, että nuoret hakeutuvat niin sanottuihin muotiammatteihin eivätkä niihin, joissa on työvoimapula. Alemman ammatillisen tutkinnon suorittaneiden työttömyys on 14,4 prosenttia, kun taas yleinen työttömyysaste on 8,6 prosenttia työvoimasta.

- Olisi surullista ajatella, ettei teollisuuden ammatit enää kelpaa suomalaisille, ehkä kyse on vääristä mielikuvista, että työ on likaista ja raskasta, Fagernäs arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme