Mainos
Mainos

Fagernäs: Suomessa paha työvoimapula

EK:n toimitusjohtajan Leif Fagernäsin mukaan tilanne on huolestuttava, sillä työvoimapulaan on ajauduttu, vaikka talous ei ole suhdannehuipussa.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtajan Leif Fagernäsin mukaan Suomi on ajautunut pahimpaan työvoimapulaan sitten 1980-luvun lopun.

Fagernäs vaatii, että työvoiman saatavuutta on edistettävä ripein toimin. Tilanne on hänen mukaansa erittäin huolestuttava, sillä työvoimapulaan on ajauduttu, vaikka talous ei ole suhdannehuipussa.

- Näin nopeasti tapahtuneena tämä on varsin huolestuttavaa. Vastaavaa tilannetta ei meillä ole nähty kuin laman alla 80-luvun lopulla. Erotukseksi siihen tilanteeseen meillä on nyt tämän työvoimapulan lisäksi korkea työttömyys. Silloinhan sellaista ei ollut.

Elinkeinoelämän Keskusliiton tänään julkistaman suhdannebarometrin mukaan puute ammattityövoimasta on levinnyt rakennuksilta teollisuuteen, missä se on noussut merkittävimmäksi tuotannon kasvattamisen esteeksi. Teollisuusyrityksistä miltei viidennes raportoi työvoimavajauksesta.

Fagernäs kehottaa lisäämään verotuksen ja sosiaaliturvan kannustavuutta työhön, uudistamaan koulutusta työelämän tarpeita vastaavaksi sekä edistämään työperäistä maahanmuuttoa viivyttelemättä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.11.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme