Mainos
Mainos

Farmaseutit haluavat 500 euroa lisää

Liiton mukaan farmaseutit ja proviisorit ovat palkkakuopassa. Palkankorotusvaatimusten perusteena on myös työn määrän ja vaatimusten kasvu.

Farmasialiitto vaatii, että yksityisten apteekkien farmaseuttien ja proviisorien palkkoja on nostettava keskimäärin 500 euroa seuraavan kahden-kolmen vuoden aikana.

Liiton laskujen mukaan farmaseutti saa 900 euroa ja proviisori 500 euroa vähemmän kuin muut vastaavan yliopistokoulutuksen suorittaneet akavalaiset.

- Tästä lähtötilanteesta palkankorotusvaatimus ei ole paljon. Korotuksen jälkeen farmaseutin palkka olisi keskimäärin 2 900 euroa, sanoo Farmasialiiton puheenjohtajaInka Puumalainen.

Lisäksi liitto vaatii korvauksia lisääntyneestä ilta- ja viikonlopputyöstä ja täydennyskoulutusta työajalla vähintään kolme päivää vuodessa.

Farmasialiitto perustelee vaatimuksiaan myös sillä, että työn määrä ja vaatimukset ovat selvästi kasvaneet viime vuosina. Esimerkiksi toimitettuja reseptejä on tullut selvästi enemmän kuin uutta henkilöstöä.

Akavalaisessa Farmasialiitossa on 9 300 jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme