Mainos
Mainos

Fazerin leipomossa ammoniakkivuoto - 10 sairaalaan

Fazerin leipomossa Lappeenrannassa ammoniakkivuodon paikka on löydetty ja työt leipomossa pääsevät jatkumaan, kun vuotokohta saadaan tukittua.

Myöhään eilen tapahtuneelle ammoniakkivuodolle altistuneet työntekijät saivat hengitysteiden ärsytysoireita, ja heidät vietiin siksi tarkistettavaksi terveyskeskukseen.

Ammoniakkivuodolle altistui kymmenen työntekijää.  

Vuodon syy ei vielä ole selvillä, mutta vuotopaikka on löydetty. Työt leipomossa pääsevät jatkumaan, kunhan vuotokohta on saatu korjattua. 

Pelastuslaitoksen mukaan vuoto sattui leipomon toisessa kerroksessa, jossa ei yleensä oleskele työntekijöitä. Toisesta kerroksesta ammoniakki levisi höyrynä myös tiloihin, joissa oli ihmisiä työskentelemässä.  

Rakennus saatiin jo aamuyöllä tuuletettua.  

Ammoniakkikaasu on väritön, pistävän hajuinen kaasu. Ilman kanssa sekoittuessaan ammoniakki voi muodostaa räjähtävän kaasuseoksen.

Ammoniakkihöyry aiheuttaa ärsytystä hengitysteissä, silmissä ja suurina pitoisuuksina esiintyessään myös iholla. Vakava altistuminen voi tappaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme