Mainos
Mainos

Fennovoima: Ydinvoimala rakennetaan Pyhäjoelle

Fennovoima on päättänyt rakentaa ydinvoimalansa Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle. Yhtiö kertoi asiasta hetki sitten tiedotustilaisuudessaan. Toinen vaihtoehto ydinvoimalan sijoituspaikaksi oli Lapissa sijaitseva Simo.

Perusteluiden mukaan kallioperä Pyhäjoella on osoittautunut teknisesti helpommaksi ydinvoimalan rakentamista ajatellen. Pyhäjoelle rakentaminen on myös kustannustehokkaampaa.

Lisäksi alueella on vähemmän mökkeilijöitä, ja alue on myös seismisesti parempi.

Laitostoimittajan yhtiö valitsee ensi vuonna tai sitä seuraavana vuonna. Sen jälkeen yhtiö lähettää rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle. Lupahakemus on luvattu käsitellä viipymättä, kerrotaan Fennovoimasta.

Myös voimalan käyttöönottoluvan myöntää tulevaisuudessa valtioneuvosto.

Rakentamisaikataulu tarkennetaan, kun laitostoimittaja on valittu. Tarjouspyynnöt on lähetetty ranskalaiselle Arevalle ja japanilaiselle Toshiballe. Ensimmäiset valmistelevat työt Hanhikivellä aloitetaan aikaisintaan loppuvuonna 2012.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot